Koude radijsjessoep (maar kan ook warm)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
3-4 Lente-ui
1 bos Radijs
Ingredi├źnten die niet groeien op het veld: 

Klont boter of olijfolie
1 l water
1 potje griekse yoghurt (125gr)
1 koffielepel mierikswortelpasta of wasabi
Peper en zout

 

Recept: 

Snij loof van radijsje en was het.
Was ook de radijsjes en hou 1/3 apart.
Hak lenteuitjes fijn en stoof 3 min. in boter.
Giet water erbij, kruid met peper en zout en laat koken.
Voeg radijsjes en loof toe en laat 8 min. koken.
Pureer de soep met de mixer.
Proef en kruid eventueel bij en laat koud worden in de frigo.
Doe yoghurt samen met wasabi/mierikswortelpasta.
Snij radijsjes in schijfjes.
Serveer de koude soep met 1 el yoghurtmengsel en radijsjes.
Soep kan ook warm gegeten worden natuurlijk.
Smakelijk!