Bloemkool in de oven (4 pers.)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 middelgrote Bloemkool
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

2 citroenen
3 el olijfolie
halve tl paprikapoeder (pikante)
zeezout
versgemalen zwarte peper

Recept: 

Verwarm de oven op 220*
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze
Doe de roosjes in een ovenschotel
Besprenkel met sap van 1 citroen, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
Schep alles om
Snijd de andere citroen in 6 partjes en leg deze tussen de bloemkool
Zet 25-30 minuten in de oven, schep halverwege een keer om
Haal uit de oven als de roosjes licht beginnen te karameliseren aan de randjes
Knijp de meegebakken partjes citroen uit over de bloemkool en dien meteen op
Bestrooi eventueel met wat zoutvlokken

Dit gerecht is lekker als hapje of bij een tapasmaaltijd

* gebaseerd op recept uit het kookboek "Veg!"