Salade van rucola, venkel en linzen (4 pers.)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
ongeveer 75 gr Rucola
eventueel een deel van de rucole vervangen door Raapsteel = mizuna
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1/2 kleine Ajuin
paar steeltjes Peterselie
1 grote of 2 kleine Venkel
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

125 gr puy-linzen
1 laurierblad

VOOR DE DRESSING:
2 tl dijonmosterd
fijngeraspte schil van 1 citroen
2 el citroensap
120 ml koolzaad- of olijfolie
snufje suiker
zeezout
versgemalen zwarte peper

Recept: 

Spoel de linzen, doe ze in een pot en voeg water toe tot ze net onderstaan.
Voeg laurier, ajuin (niet versneden), peterseliesteeltjes toe.
Breng aan de kook en laat zachtjes een half uurtje koken (tot de linzen zacht zijn, maar geen puree)
Meng alle ingredienten van de dressing tot ze een geheel worden.
Laat de linzen goed uitlekken als ze klaar zijn (verwijder de kruiden en de ajuin)
Roer er onmiddelijk de helft van de dressing doorheen.
Laat afkoelen en breng op smaak met peper, zout, citroensap, snufje suiker (naar wens
Snijd boven- en onderkant van de venkel
Halveer de knol verticaal en snijd zo dun als je kan reepjes van boven naar onder
Schep kleine bergjes linzen op het bord, verdeel hierover de rucola (en eventueel mizuna).
Besprenkel met de rest van de dressing en nog wat linzen.

Lekker als voorgerecht of met wat brood bij als lichte lunch.

* gebaseerd op een recept uit het kookboek "Veg!"