Brietaart met bloemkool

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
400 gr Bloemkool
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

zonnebloem- of olijfolie
250 gr kwark
250 gr bloem
1 eetl paneermeel
3 eieren
zout en peper
1,5 dl slagroom
125gr ongezouten cashewnoten
250 gr brie
paneermeel

Recept: 

Verwarm de oven voor op 190 grC.
Meng de olie door de kwark. Voeg de bloem en een snuifje zout toe.
Kneed dit tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 0,5 cm dik.
Vet de taartvorm licht in. Leg de deeglap in de vorm.
Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Strooi er wat paneermeel overheen.
Snij de bloemkool in roosjes. Kook ze 4 min en spoel ze onder koud water.
Klop de eieren los met de kruiden en de room.
Hak de noten grof en snijd de brie in dunne plakjes.
Verdeel de kool over de deegbodem, leg de plakjes brie erop en strooi de noeten erover.
Giet het ei-rommmengsel erop.
Bak de taart gaar en goudbruin in het midden van de oven in 35 Ć  40 min.