Stoofpot met romeinse sla van mijn grootmoeder

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Romeinse sla
800gr Aardappel
enkele takjes Tijm
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

350 gr varkensvlees
wat alproboter
peper en zout

Recept: 

Laat de boter in grote pot smelten, snij het vlees in stukjes, bak het vlees aan in de boter, kruid met zout en peper.
Schil intussen de aardappelen, snij ze in schijfjes van 1/2 cm.
Voeg de schijfjes aardappelen bij het vlees en voeg tijm toe, zout en peper toe.
Kuis de romeinse sla, snij de sla in stukjes (hou het hart voor een sla), en gooi het over de aardappelen (er moet geen water bij)
Laat 1/2 uur verder sudderen. Zet wat mosterd op tafel.
Kan ook gemaakt worden met sla of de bladeren van opgeschoten sla.