Falafelballetjes

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
aantaal takjes Koriander
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 teen Look
1 kleine Ajuin
1 kleine Peper
1 takje Munt
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

500 gr (gedroogde) kikkererwten
snuifje komijnpoeder
1 tl tahinpasta
enkele druppels sesamolie
snuifje zout

Eventueel doperwten toevoegen: 2/3 kikkererwten, 1/3 erwten

Recept: 

Laat de kikkererwten een nacht weken in ruim koud water
Mix of verhak de geweekte kikkererwten.
Stoof de ui, look, komijn en peper in neutraal vet (kokosvet of arachideolie)
Voeg toe aan de verhakte kikkererwten.
Breng op smaak met munt, koriander, tahinpasta, enkele druppels sesamolie en snuifje zout.
Mix tot een glad geheel

Eventueel doperwten toevoegen: 2/3 kikkererwten, 1/3 erwten.

Rol balletjes van het deeg en werk af met sesamzaadjes aan buitenkant.

5 min. bakken in de oven(grill) op 180°C of in frietvet op 180°C of kleuren in de pan in kokosvet.

Lekker met een slaatje of tussen een broodje met een yoghurtsausje of zure room.

Smakelijk! Sarah Jane