Pastilla met spinazie en ei

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 kg Spinazie
1 Ajuin
1 teentje Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

4 hardgekookte eieren (fijngeprakt met een vork)
1 pakje brikdeeg
olijfolie
arganolie (kan je ook weglaten)
2 sneden droog brood voor paneermeel
snufje kaneel
snufje kardemon (beide kruiden geven het gerecht een meer exotische toets maar het kan ook zonder)
peper en zout

Recept: 

Maak paneermeel van de droge boterhammen (bv in een zak steken en dan met een deegrol op de kloppen en vervolgend erover te rollen).
Was de spinazie en scheur de nerven uit de blaleren.
Pel en hak de ui, daarna deze glazig stoven in een scheut olijfolie samen met de look
Voeg dan de spinazie toe laat hem slinken
(ik geef de voorkeur aan roerbakken/stoven in de wok om zo wat meer van het vocht te laten verdampen, maar het kan ook in een gewone grote kookpot).
Als het blad van de spinazie goed is geslonken giet je alles in een zeef en laat uitlekken
Druk het overige vocht eruit verstuif de kruiden over de spinazie en meng ze erdoor.
Schenk een mengsel van olijfolie en arganolie in een kommetje
Strijk olie in de een taartvorm van +/- 22cm
Leg een eerste vel brikdeeg in de vorm en bestrijk dit met de olie (gebruik een keukenpenseel)
Het volgende vel brikdeeg schuif je wat op naar een kant zodanig dat er volgdoende is om bovenaan tot op de helft van de taart te plooien,
ga zo verder tot je helemaal rond bent en alle vellen hebt gebruikt, elk vel insmeren met olie. 
Op de bodem van de taart strooi je paneermeel en de fijn geprakte hardgekookte eieren, geef de eieren wat peper en zout mee.
Doe hierop het spinazie mengsel en sluit de pastilla door de lapen brikdeeg over elkaar te plooien. 
Ze zullen niet mooi plat blijven liggen maar dat kan geen kwaad, de nonchalant gedrapeerde brik bovenop de pastilla heeft een spontane charme. 
Zet onderaan in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak gedurende 30 min. 
(vragen over dit recept sturen naar vivianne.mertens@skynet.be)