Laagjes met spitskool

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Spitskool
naar keuze Aardappel
1 Ajuin
1 teentje Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Gehakt naar keuze (kip, gemengd, soja...)
Kruidenbouillon
Sjalot
Peper en zout
Provençaalse kruiden
Curry
Nootmuskaat
Boter
Room
Geraspte kaas

Recept: 

Fijngesneden ui, sjalot en look eventjes aanstoven.
Gehakt toevoegen, bestrooien met curry (niet teveel dat het niet overheerst) en rul bakken.

Spitskool in reepjes snijden, wassen en in vergiet eventjes bewaren
Spitskool toevoegen met peper,zout en snuifje Provençaalse kruiden.
Laten stoven en op het einde scheutje room bijdoen.

Patatjes klein snijden en koken samen met kruidenbouillon.
Pureren als ze gaar zijn en peper, zout en nootmuskaat toevoegen
Afwerken met scheutje room.

Ovenschaal inboteren: laag gehakt op de bodem, dan de spitskool verdelen en afwerken met de puree, als dakje beetje geraspte kaas.

In de oven warmen en licht bruin korstje op toveren.

Smakkelijk!