Laagjes met spitskool

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Spitskool
naar keuze Aardappel
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Ajuin
1 teentje Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Gehakt naar keuze (kip, gemengd, soja...)KruidenbouillonSjalotPeper en zout Provençaalse kruidenCurryNootmuskaatBoterRoomGeraspte kaas

Recept: 

Fijngesneden ui, sjalot en look eventjes aanstoven. Gehakt toevoegen, bestrooien met curry (niet teveel dat het niet overheerst) en rul bakken.

Spitskool in reepjes snijden, wassen en in vergiet eventjes bewarenSpitskool toevoegen met peper,zout en snuifje Provençaalse kruiden.Laten stoven en op het einde scheutje room bijdoen.

Patatjes klein snijden en koken samen met kruidenbouillon.Pureren als ze gaar zijn en peper, zout en nootmuskaat toevoegenAfwerken met scheutje room.Ovenschaal inboteren: laag gehakt op de bodem, dan de spitskool verdelen en afwerken met de puree, als dakje beetje geraspte kaas.In de oven warmen en licht bruin korstje op toveren.Smakkelijk!