Zoetzure koolrabi

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Koolrabi
1 el fijngeknipte Peterselie
enkele takjes Tijm
enkele takjes fijngeknipte Munt
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 ui, gesnipperd
een handje rozijnen 
1/2 appel, in stukjes gesneden 
een scheutje olie 
sap van 1 sinaasappel 
1 el citroensap 
1 el honing of diksap 
1 tl kerriepoeder 
1/2 tl korianderpoeder
mespuntje kaneel 
peper en zout 

Recept: 
Schil de koolrabi en snijd ze in stukjes.
Fruit ui met kerrie en koriander in olie.
Voeg de koolrabi en appel toe en laat ruim 10 min. stoven tot ze bijna gaar is. Voeg dan de rozijnen, honing/diksap, citroensap en sinaasappelsap toe
Laat nog een 5 min. stoven.
Maak op smaak met kaneel, peper en zout.
Bind het vocht eventueel met een bindmiddel.
Garneer deze koolrabischotel met verse tuinkruiden.