Chocoladecake met rode biet

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
250 g Rode biet
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Olijfolie
Bloem om te bestrooien
300 g zwarte chocolade (70%)
4 grote eieren
150 g bastaardsuiker
120 g gemalen amandelen
1 tl bakpoeder
1 tl cacaopoeder

Yoghurt om op te dienen

Recept: 

Verwarm oven op 180 °C
Smelt chocolade au bain marie
Maal de rode biet fijn in de foodprocessor
Meng het eigeel onder de rode biet
Meng de gesmolten chocolade met de suiker, de amandelen, het bakpoeder en de cacao.
Klop het eiwit op.
Roer de mengels met rode biet en chocolade door elkaar en meng dan het opgeklopt eiwit eronder.
Smeer de bakvorm in met druivenpitolie of olijfolie en giet het mengsel erin.
Nu 50 min. in de oven op 180°C