Rodebietblad met gember

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
blad van Rode biet
1 kleine Ajuin
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

2.5 cm gember geraspt
1tl mosterdzaad
1tl venkelzaad
geraspte nootmuskaat
wat olie.

 

Recept: 

Was de rodebietenbladeren en snij ze in stukken van 5 cm. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie en fruit de ui.
Wanneer de ui wat gebruind is, voeg je mosterdzaad, venkelzaad en gember toe.
Bak een minuut zodat de aroma's vrijkomen en voeg daarna de rodebietenbladeren toe.
Als de bladeren wat geslonken zijn voeg je nootmuskaat, zout en peper toe.
Laat nog 5 minuten sudderen en voeg eventueel wat room toe.
Heel lekker met een notenburger, beiden smaken goed af.

Blad van rode biet is rijk aan betacaroteen, calcium en ijzer.