Ovensalade met rode biet, wortels en pastinaak

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
3 kleine Rode biet
12 blaadjes Salie
1 el fijngehakte Peterselie
beetje Rucola
8 heel kleine Aardappel
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
3 Wortel
1 Pastinaak
1 teen fijn gehakte Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 rode uipeper en fleur de sel200 gr feta1 handvol walnoten1 el geraspte citroenschilolijfolie extra virgine

Recept: 

Verwarm de oven op 200°C. Schil en halveer de wortels. Schil de bieten en snijd ze in 4. Schil de pastinaak en snijd die in 4 of 6 stukken in de lengte. Was en halveer de (kriel-)aardappelen.Schil de ui en snijd die in 4.Hak de look en de peterselie fijn. Verdeel alle groenten en de salie over de bakplaat. Overgiet royaal met olie, meng de groenten met de handen. Plaats 30 à 45 minuten in de oven. Schep nu en dan om.

Meng intussen de ingrediënten voor de gremolata: citroenschil, peterselie en look. Bestrooi met peper en fleur de sel. Meng goed.

Verdeel de groenten over de borden, verkruimel de feta, bestrooi met gremolata en werk af met walnoten en raketsla.

Tip: kan ook met pompoen, raapjes en andere aardappelsoorten. 's Zomers lekker met courgettes, aubergines, tomaten, enz. Dan moet het gerecht wel minder lang in de oven.