Ovensalade met rode biet, wortels en pastinaak

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
3 Wortel
1 Pastinaak
beetje Rucola
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
3 kleine Rode biet
12 blaadjes Salie
1 teen fijn gehakte Look
1 el fijngehakte Peterselie
8 heel kleine Aardappel
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 rode ui
peper en fleur de sel
200 gr feta
1 handvol walnoten
1 el geraspte citroenschil
olijfolie extra virgine

Recept: 

Verwarm de oven op 200°C.
Schil en halveer de wortels.
Schil de bieten en snijd ze in 4.
Schil de pastinaak en snijd die in 4 of 6 stukken in de lengte.
Was en halveer de (kriel-)aardappelen.
Schil de ui en snijd die in 4.
Hak de look en de peterselie fijn.
Verdeel alle groenten en de salie over de bakplaat.
Overgiet royaal met olie, meng de groenten met de handen.
Plaats 30 à 45 minuten in de oven. Schep nu en dan om.

Meng intussen de ingrediënten voor de gremolata:
citroenschil, peterselie en look.
Bestrooi met peper en fleur de sel. Meng goed.

Verdeel de groenten over de borden, verkruimel de feta, bestrooi met gremolata en werk af met walnoten en raketsla.

Tip: kan ook met pompoen, raapjes en andere aardappelsoorten.
's Zomers lekker met courgettes, aubergines, tomaten, enz.
Dan moet het gerecht wel minder lang in de oven.