Provencaalse boontjes met pasta (4-6 pers.)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
450 g Prinsessenboon
3 el gehakte (verse) Tijm
1 Ajuin
3 teentjes Look
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

400 g gehakte tomaten (uit blik)
50 g tomatenpuree
2 el olijfolie
4 dl groentebouillon
1,5 dl droge rode wijn
450 g pasta (elke vorm is ok)
25 g boter
zout en peper
parmezaanse kaas
25 g boter

Recept: 

Fruit ui en look in ca 3min glazig in de olie.
Voeg toe: tijm, boontjes, tomaat, tomatenpuree, bouillon en wijn.
Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Dek de pan af en laat het geheel 25-30min zacht koken.
Verwijder het deksel en laat de saus in 5-8 min licht inkoken; af en toe roeren.

Ondertussen de pasta koken met een scheutje olijfolie.
Afgieten en in de pan terug storten.
Omscheppen met boter en peper.
Serveren met de groenten en de kaas.