Titaina (Spaanse tapas of voorgerecht) (6 pers.)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 kg Tomaat
3 groene Paprika
1 rist Look
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

3 hardgekookte eieren
250 g tonijn in olie
pijnboompitten

Recept: 

Laat de tonijn uitlekken.
Snij de paprika's in stukjes van 2 cm.
Tomaten ontvellen en zeven (Je kan ook gezeefde tomaten uit brick gebruiken)
Rooster de pitten licht. Snipper de look fijn.

Fruit de paprika's. Voeg na 2 min de look toe om even mee te stoven.
Voeg de tomaten erbij. Zet op een laag/gemiddeld vuurtje gedurende 20 min.
Doe de pitten erbij en de fijngemaakte tonijn.
Laat nog 5 min samen stoven.
Plet de eieren en doe ze erbij. Zout ook.

Serveren met brood, als voorgerecht of tapas.