spruitjescake

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
200 gr Spruitkool
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

- 100 g gerookte spekreepjes

- 100 g geitenkaas of verse kaas (bv. Philadelphia)

-1,5 dl melk

- 3 eieren

- 1 eetlepel boter

- 8 gedroogde pruimen

- 150 g + 1 eetlepel bloem

- 1 zakje instant gist (Bruggeman)

- peper en zout 

Recept: 

- Verwijder ( als dat nog niet gebeurd is ) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in. Kook ze in licht gezouten water gedurende 15 minuten. Giet af en snij in 6 à 8 stukjes.

- Bak de gerookte spekreepjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

- Verwijder de pit uit de pruimen en snij in fijne reepjes.

 

Bereiding ( 10 minuten + 40 minuten in de oven )

1 Meng 150 g bloem en de instant gist in een grote kom. Doe er de eieren een per een in en overgiet met de melk. Mix tot een homogeen deeg.

2 Voeg de kaas toe met de gerookte spekreepjes, de reepjes pruim en de spruitjes. Kruid met peper en zout.

3 Verdeel 1 eetlepel bloem in een rechthoekige cakevorm die u een beetje beboterd hebt en doe er het deeg in. Zet in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Om te zien of uw cake gaar is, prikt u er met een mes in. Het moet er droog uitkomen.