Quiche met prei en geitenkaas

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
bosje (12 gr) Bieslook
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 Prei
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

230 g bladerdeeg 25 g boter100 g zachte, verse geitenkaas2 eieren + 1 dooier2 dl crème fraîche25 g geraspte gruyère kaas

Recept: 
Voorbereiding

Oven voorverwarmen, 200°C, hete lucht. Leg het deeg in de vorm, prik flink in met een vork (iedere 2 à 3 cm) en bak het deeg 10 min. Zet de oven nu op 175°C. Snijd de prei in ringetjes, 1/2 cm. Smoor de prei 5 min. in de boter. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z. Snij de geitenkaas in blokjes. Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen. Strooi de gruyere erover en bak 30 à 35 min.

Serveertips

Warm serveren. Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen. TIP: doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.