Greet's spinazie met pesto en paste

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
400g Spinazie
2 teentjes Look
handvol Basilicum
een paar takjes Tijm
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

spinazie:
olijfolie, 1 ajuin, witte wijn, lepel kappertjes, scheutje room, dragon

pesto:
1 blad boerenkool (optioneel), een halve citroen, olijfolie, parmezaan, een handvol pijnboompitten

peper en zout

pasta

Recept: 

Spinazie:
Verhit olijfolie in een pan/wok en doe hierbij fijngesnipperde look en ajuin. Doe de spinazie er bij en roer goed. Blus met witte wijn. Voeg tijm, dragon, peper en zout toe. Giet er nog een scheutje room bij.
Pesto:
Doe basilicum (en eventueel wat boerenkool), look, parmezaan, (al dan niet geroosterde) pijnboompitten, citroen en olijfolie in de keukenrobot en mix fijn. Kruid af met peper en zout.
Maak pasta naar keuze.