Ingrids rode bietengratin

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
500 gr Rode biet
1 kilo vastkokende Aardappel
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

1 beker slagroom, 100 ml melk , 2 el geraspte mierikswortel, 2 eieren, 150 gr geraspte oude kaas, zout naar smaak

Recept: 

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Zelfde met de bieten. Roer de room, melk , mierikswortel, eieren en het zout met een garde door elkaar. Schep er 100 gr kaas door. leg in een springvorm (22cm) een laag aardappelschijfjes van 2 cm dik en giet er wat van het roommengsel over. Druk de schijfjes goed aan. Dan de bieten, dan de aardappels. Eindig met aardappels. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.

Verzwaar het mengsel , bv door middel van bakpapier en daarop een ovenbestendig bord.

Bak de gratin in ong 70 min gaar. Laat hem afkoelen tot lauwwarm.