Ratatouillesoep met ravioli

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Aubergine
1 Courgette
een handvol Basilicum
1 takje Tijm
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Ajuin
1 groene Paprika
1 teentje Look
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

1 blik tomaatblokjes, 4 el room, 1 blik rode paprika, 200g ravioli, 1Ć  2 el olijfolie, peper en zout

Recept: 

Groenten spoelen. Verwijder zaad uit de paprika. Snij de groenten in niet al te kleine stukjes en fruit deze samen met de tomaatblokjes (met vocht) even aan in de olie. Overgiet ze met bouillon , voeg er delook en tijm aan toe Dek af en laat ong 15 min koken, of tot de groenten goed gaar zijn. Neem de tijm weg en doe de basilicum bij de soep. Mix ze.Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de rode paprika uit blik met het vocht. Verwarm de soep nog even tegen de kkok aan. Schep in elk bord 1 el paprikapuree en een portie soep Roer goed om. Werk elke portie af met 1 el room, ravioli en wat verse basilicum.

Tip verse ravioli met aubergines (zonder saus ) hierbij is verrukkelijk.