Indische gevulde tomaten (8-12 stuks)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
8à12 stuks Tomaat
0,5 tl verse blaadjes Koriander
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1/2 rode Peper
1/2 groene Peper
1 theel geperste = 1 teen Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Voor de vulling : 100 g rijstvlokken, 1,5 tl zout, 2 tl suiker, 0,5 tl gram massala, 1/4 tl chilipoeder

Voor de saus : 10 el plantaardige olie, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje, 1/4 tl mosterdzaadjes, 1/4 tl komijnzaadjes, 1,5 tl korianderpoeder, 2 el suiker, snuifje zout, 1 kg gepelde tomaten

Recept: 

Eerst de saus : verwarm de olie op een middelmatig vuur en voeg er de mosterdz aan toe. Als die beginnen te knisperen voeg je komijnzaadjes, kaneelstokje, kruidnagel, lauier en de pepers toe. Laat zo'n 3 à 4min sudderen en roer er de daarna de kg gepelde tomaten aan toe. Laat even doorkoken en breng dan op smaak met beetje zout, chilipoeder en korianderpoeder. Laat zo'n 40 min rustig sudderen.

Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Zet ze omgekeerd op een handdoek of keukenpapier om uit te lekken.

Meng alle ingred voor de vulling (ook de teen knoflookn verse koriander erbij)   en vul er de tomaten mee op. Zet ze in een ovenschotel en giet er de saus omheen. zet de schotel zo'n 10à 15 min in de oven op 170)C tot de tomaten zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.

Versier de schotel met rijstvlokken en een paar mooie korianderblaadjes en dien de tomaten meteen op.