fris zurige Knolselderpurree voor bij vis (2pers)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 knolselder +/- 400g dikke dubbelsteentjes Knolselder
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
+/- 250g in dikke dobbelstenen Aardappel
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1/2 appel, 1/2 citroen, olijfolie, zout naar smaak

Recept: 

stoom de blokjes knolselder en aardappel samen in een stoommand tot net gaar.  Ondertusssen de halve appel in blokjes snijden het citroensap en 3el olijfolie toevoegen en fijn mixen tot een crème.  De gare aardappel en knolselder blokjes met een stamper tot purree maken (er mogen nog wat brokjes in zitten) de crèmer eronder mengen en op smaak brengen met wat zout. Eventueel wat bevochtigen met enkele eetlepels van het stoomvocht indien de purree te droog is. Serveer met een stukje vis bijvoorbeeld zeebaars met krokant gebakken vel en eventueel wat pluksels van postelein of ander fris groen.