Gratin van allerlei knollen, met haverroom

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1/2 Knolselder
6 Aardpeer
1 Pastinaak
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
4 Aardappel
1 Ajuin
enkele takjes Rozemarijn
enkele teentjes Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Peper & Zout

Haverroom (of gewone room)

Recept: 

 

Snijd aardappelen, knolselder, aardpeer, pastinaak in dunne schijfjes; doe in een braadslede samen met ui en rozemarijn. Doe de haverroom (of gewone room,of 50/50) in een kommetje. Voldoende afkruiden, paar teentjes look bijpersen en goed mengen. Dit mengsel over de groenten gieten en alles goed mengen met de handen, er moet overal vocht op de groenten zijn ,en de braadslee moet voor de helft gevuld zijn met het roommengsel.

 

Afdekken met een bakpapier,in de oven garen 200°c 75 min, of tot je er met een vork makkelijk in kan  prikken.

 

Deze recepten werden  u graag aangeboden door

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kers naast de taart  is gespecialiseerd in suikervrij, glutenvrije en lactosevrije taarten en gebak.

 

www.kersnaastdetaart.be   info@puntenkomma.be