Gratin met pastinaak en spinazie

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
+-500 gr Spinazie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
+- 2 pastinaken Pastinaak
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 teentjelook,

1ui,

olijfolie,

1,25dl room,

1 ei,

eventueel 2 eetlepels mascarpone en 100gr gemalen emmentaler

een koffielepel curry

Recept: 

1. oven op 220° C voorverwarmen.

2.Snij de pastinaak in reepjes en stoom ze +/- 3 à 4 minuten.

3.Fruit de ui in olijfolie en voeg er de spinazie toe laat alles eventjes sudderen.

4.Meng de room, mascarpone, ei, curry en gemalen kaas.

5.Vet je schotel in en voeg de helft van de spinazie toe, bedek deze met de pastinaak en leg de 2de laag spinazie der boven op.

6.Giet er de room kaasmengels over de groenten en zet in den oven minstens 15 min.

Laat het u smaken