andijviesoep met spekjes (4p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 struik Andijvie
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Ajuin
1 Aardappel
beetje Bieslook
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

25 g boter, 1 l groentebouillon, 1 appel (geschild en in blokjes), 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper, ong 1 el mosterd of naar smaak, 100 g gerookt ontbijtspek in blokjes

Recept: 

Smelt de boter in een soeppan en bak op heel laag vuur de ui in ong 5 min zacht.

Bak in een andere pan op laag vuur het spek knapperig. Voeg de bouillon en de aardappel aan de gesmolten boter toe en kook zachtjes ong 15 min of tot de aardappel gaar is. Snijd de andijvie in heel dunne reepjes. Houd wat van de reepjes apart voor de garnering en doe de rest samen met de appel in de pan.  Breng even aan de kook en pureer  dan samen met de slagroom tot een gladde soep. Roer er de helft van de spekjes door en breng op smaak met zout, peper en mosterd. Meng de rest van de spekjs met de achtergehouden andijvie. Garneer hiermee de soep en strooi wat bieslook. (uit Seasons april 2016)