Aardappel-courgettegratin (4p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
250 gr Aardappel
250 gr Courgette
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 teentjes Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

2,5 dl slagroom, zeezout, zwarte peper, gehakte dragonblaadjes, 50 gr geraspte Emmentaler (of andere kaas), boter

Recept: 

Kook de aardappelen, laat afkoelen en snijd ze in schiijfjes. Snijd de punten van de courgette en snijd die in schijfjes. Leg deze groenten (schijfjes afwisselen) schubvormig in een ingevette souffléschaal. Pers de look en meng die met de room. Breng op smaak met de kruiden en giet dit mengsel over de groenten. Strooi er 50 gr geraspte kaas over en verdeel enkele klontjes boter erop.

Ong 225 graden C - 20 à 25 min in de oven. Deze hoeveelheid is ok als je er nog een salade of vlees bij serveert.