Salade van postelein, rode biet en kikkererwten

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 gekookte bietjes Rode biet
200 gram Zomerpostelein
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

Nodig voor 4 personen

  • 150 g kikkererwten, uit blik
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 vingerkootje gember, geschild en in dunne lucifers gesneden
  • 200 g zomerpostelein, gewassen en de wortels eraf gesneden
  • 2 gekookte bietjes, in parten
  • 75 g geitenkaas (of feta)
  • 50 g hazelnoten, even kort gebakken in de koekenpan

 

Nodig voor de dressing

  • 1 klein teentje knoflook, uit de pers
  • 50 ml rode wijnazijn
  • peper & zout
  • 50 ml walnoten- of hazelnotenolie
  • 100 ml lichte plantaardige olie
Recept: 

Klop de ingrediënten voor de dressing, zet opzij. Giet 2 eetlepels dressing in een wok op het vuur. Voeg de kikkererwten toe, de uiringen en de gemberlucifers. Schep kort om en laat alles net doorwarmen. Laat dan iets afkoelen en schep dan de zomerpostelein erdoor, de bietjes en de hazelnoten. Schep de salade op een groot bord. Overgiet hem met nog wat dressing en verkruimel de geitenkaas (of feta) erover.