Komkommersalade met dille (uit Oost-Europa)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Komkommer
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2-3eetlepels Dille
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

0,6 dl witte wijn of witte gedestilleerde azijn, 1-2 el suiker, zout en zwarte peper  OF 2,5 dl yoghurt, 1 teentje look, 1-2 el citroensap , munt

Recept: 

Giet de azijn en 1,25 dl water in een maatbeker. Roer er de suiker, zout en peper naar smaak door en vervolgens de gehakte dille. Zet de marinade apart.

Kerf de komkommer met behulp van een vork in de lengte in en snijd hem in dunne plakjes. Leg de plakjes in een grote schaal en begiet ze met de marinade. Zet alles een nacht in de koelkast en seveer gekoeld.

Variatie met yoghurtmarinade (uit Midden-Oosten) : met dille of munt mogelijk. Zout en peper toevoegen naar smaak. Ook een nacht in de koelkast.

Heerlijk fris bij vis, gevolgelte en lamsvlees. Ideaal voor een buffet.