Vegan witte kool stoofpot (kan wellicht ook lekker in de wok)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
een vierde van een witte kool Witte kool
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 groene, 1 rode, 1/2 van een pittige paprika Paprika
een halve raap Raap
een halve ramenas Rammenas
1 grote aardapel Aardappel
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

gerookte paprika poeder 1/2 theelepel
peper van de molen
provencaalse kruiden 1 theelepel gedroogde kruiden 
1 potje Antigo Sugo van La Macina Ligure = old fashioned tomato sauce

olijfolie

1 pak tofu 

Recept: 

Snij de paprika, raap, rammenas, tofu in blokjes. Snij de witte kook in fijne reepjes. Snij de reeds gekookte aardappel in blokjes. 

Verwarm de olijfolie in een grote stoofpan. Bak de paprika, raap en rammensblokjes even aan. Kruid met peper van de molen, gerookte paprika, provencaalse kruiden. Zo bakken de kruiden even mee met de groenten en dat versterkt de smaak. Voeg even later de tofu blokjes toe en laat ook wat meebakken. 

Roer om, voeg de koolslierten toe. Doe het deksel op de stoofpan. Voeg zonodig een klein beetje warm water toe. Laat sudderen op een lager vuur. Voeg als de groenten bijna gaar zijn de gekookte aardappelblokjes toe en de old fashioned tomato sauce. Laat nog even sudderen. Heeft mij erg gesmaakt.