Ingrediënt van het veld en beschikbaar
250 gr Pastinaak
Ingrediënten die niet groeien op het veld:
1/2e el citroen6 el rietsuiker1 dl opklopbare (soja)slagroom 1peer1 dlwitte wijn 50 grietsuiker 60 gspeculaaskoekjes
Recept:
-
Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Mix ze met het citroensap en 6 el suiker.
-
Klop de slagroom minstens 2 minuten goed op.
-
Meng de pastinaak met de slagroom.
-
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd haar in schijfjes.
-
Verwarm de witte wijn met 50 g suiker en stoof de perenschijfjes hierin gedurende enkele minuten. Giet het overgebleven vocht in een apart schaaltje. Laat de peren afkoelen.
-
Leg 50 g speculaaskoekjes even in het perenvocht, en bedek er de bodem van een schaal mee. Dek ze af met een laagje peer, maar houd enkele schijfjes apart.
-
Verdeel de pastinaakroom over de schaal.
-
Snijd de resterende perenschijfjes in stukjes en strooi ze over de room.
-
Verkruimel de overgebleven speculaas en strooi de kruimels over de tiramisu.
- Login om te reageren