Courgette-Chocolade-Cake

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
200 gr Courgette
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

200 gr chocolade

4 eieren

100 g suiker

2 soeplepels bloem

1/2 koffielepel bakpoeder

1 snuifje zout

 

Recept: 

Oven op 150 °C verwarmen

200 g fondant chocolade laten smelten (bain-marie of microgolfoven, maar dan op minimum kracht). 

Courgette stomen. 200 g heel fijn mixen (zonder vel nog pitjes). De gesmolten chocolate en courgettepuree mengen, 4 eierdooiers toevoegen, mengen, dan 100 g suiker (bio rietsuiker wat mij betreft), 2 soeplepels bloem, 1/2koffielepel baking powder et 1 snufje zout. De 4 eiwitten kloppen en aan de rest toevoegen. De mengsel in een bakvorm schenken (ik gebruik bakpapier ipv boter/olie in de bakvorm), laat 40 min bakken. Mmmmhhhhhhhh.