5à6 el olijfolie extra virgine, 1 el wijnazijn, peper en zout, 1 sjalotje, 2,5 dl melk
2 eieren, 4 dikke sneden oud witbrood 'met of zonder korst), 40 g boter, stukje parmezaanse kaas
Klop 3 el olie met 1 el azijn en wat peper en zout tot dressing. Snijd de kerstomaatjes in 2 en halveer een deel nog een keer; Snij dunne halve ringetjes van de sjalot. Meng de tomaat en sjalot door de dressing en zet deze salade koel weg. Mix de melk en de eieren en 3/4 van de peterselie tot de peterselie fijngemalen is. Voeg wat peper en zout bij. Wentel een snee brood door de kruidenmelk en laat ca 1/4 van de melk intrekken. Doe hetzelfde met de andere sneden brood. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat snel 1/4 van de boiter smelten en leg er 1 of 2 geweekte stukken brood in (afhankelijk van wat past). Bak ze in een paar minuten aan beide kanten bruin. Schaaf wat Parmez kaas over de wentelteefjes en bestrooi ze eventueel met nog wat peterselie en zoutvlokken en versgemalen peper. Serveer met de tomatensalade.
(recept uit Seasons mei 2015)
- Login om te reageren