Cocosmelk (in brick, niet de romige in blik), cocosvet, bloem, lasagnevellen (kan ook zonder, door savooi te gebruiken)
Voor 4 personen:1 kleine kastanjepompoen (of een flespompoen), ontpit en in kleine dobbelsteentjes gesneden (ca. 500 g)olie, gemalen korianderzaad, chilipoeder1 kleine ui, gesnipperdsnuif gedroogde oregano2 el gehakte salieblaadjesblaadjes van 1/2 bosje platte peterselie, fijngesneden700 ml cocosmelk (brick, niet de room in blik)30 g kokosvet40 g bloemklein teentje knoflook, gehaktlaurierblad150 g kaasklein kopje hazelnotenvellen lasagne (verse, of droge met korte kooktijd)bloemkool
Grote bladeren savooi
– pompoen in blokjes met olie, takje tijm, laurierbladje, takje rozemarijn, korianderpoeder, lookpasta (look met olijfolie en gedroogde peper mixen, eventueel groene kruiden toevoegen) in de oven op 200°C tot de blokjes bruine randjes krijgen.
– blancheer grote bladeren van de savooikool en kleine roosjes bloemkool.
– rooster hazelnoten, stort in een propere handdoek, wrijf ermee zodat de velletjes loskomen en hak dan de noten zonder velletjes grof.
– Stoof gesnipperde uit in cocosolie met oregano en zout.
– Stoef de bloemkool in cocosolie met peper, zout.
– Meng pompoen, ui, gehakte salie en gehakte platte peterselie met wat olie in een kom.
– kaassaus: maak een witte saus van cocosvet en cocosmelk. Dus zoals een klassieke witte saus, maar vervang boter en melk. Hoe? Smelt cocosvet, roer de bloem eronder tot zachte klonters, blus met cocosmelk en laat even koken. Blijf roeren. Als de saus dikte heeft voeg je de kaas toe. Ik gebruik sterksmakende kaas zoals parmagiano of nazareth.
Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en korianderpoeder.
– bedek de bodem van de overschaal met de kaassaus, leg hierin de lasagnevellen, daarop de pompoenmengeling met daarop de nootjes. Vervolgens de savooi, dan de bloemkool die je overgiet met de kaassaus. Werk af met kaas naar smaak.
– In de oven op 180°C tot de lasagnevellen zacht zijn.
- Login om te reageren