pizza deeg (kant en klaar of zelf bereid), fetakaas, versiering naar smaak:olijfjes, champignons, uienringen, of blokjes diepgevroren paprika of aubergine of courgette, olijfolie, pizza kruiden, kiemgroenten, balsamico azijn.
Snijd de pompoen middendoor en gaar hem voor in de oven of stoom gaar. Lepel het gare vruchtvlees uit de schil doe in een kom samen met look en olijfolie, peterselie, een salieblad of andere kruiden die je lekker vindt, mix tot een gladde dikke saus. Proef en breng op smaak met peper en zout. Als je de pizza op een stenen plaat bakt verwarm die dan voor in de oven op 200°C. spreidt het deeg open op de plaat en bestrijk met het pompoenmengsel. Brokkel de fetakaas en verdeel over de pizza. strooi de gekozen versiering erover: olijfjes, gesneden champignons, uienringen etc. indien nodig nog wat extra peper, zout of kruiden naar smaak. Bak nu gedurende 15 à 20 minuten in een hete oven op 200°C. Neem de pizza eruit snijdt hem in punten en verdeel over de borden. Leg er een flinke pluk kiemgroenten op en besprenkel met een fijn straaltje olijfolie en een koffielepel balsamico (vooral als je een vrij zoete pompoen gebruikt is wat balsamico azijn welkom.)
- Login om te reageren