savooikool met hartige kruidenkorst 4 p

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1/2 Savooikool
2 Tomaat
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
200 gr platte Peterselie
2 tenen Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 handvol geroosterde hazelnoten, 200 gr geraspte kaas,  8 eetl sojasaus, 150 gr room

Recept: 

Snijd de helft van de savooikool overlangs in 4 stukken. Snijd door de stam zodat de bladeren mooi blijven zitten. Leg de 4 stukken in een kookpot. Giet er 2 cm water en een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Kook de kool ong 5 min. Haal ze uit de pot en laat uitlekken. Leg ze in een ovenschaal.

Meng de sojasaus met de room. Giet dit over de kool. Snijd de tomaten in stukken, verwijder het harde witte gedeelte en verdeel ze tussen de kool.

Hak de peterselie en de noten grof. Versnupper de look. Doe dit samen met de kaas in een kom en meng met een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel dit mengsel in een dikke laag over de kool en tomaten. 20 min in een voorverwarmde oven  180 °.

Recept van Pascale Naessens uit Puur Pascale