Vulling: 100 g ruwe rietsuiker, 3 eitjes, 2 eetlepels room, 100g gemalen amandelen, 1/2 koffielepel rotszout, 1 afgestreken koffielepel speculaaskruiden van de bioshop (bevat: kaneel, steranijs, gemberpoeder, muskaat, kardemon)
Kruimeldeeg: 150g speltbloem (wit), 80g boter, 70g ruwe rietsuiker, 1klein ei, snufje zout (of je kan ook kant en klaar deeg van de winkel gebruiken)
Het deeg bereiden door eerste de koude boter onder de bloem te kneden, daarna suiker en dan geklust ei met een snufje zout. Dan een half uurtje laten rusten in de koelkast. Ondertussen de pompoenblokjes garen in de oven. Daarna fijn mixen samen met de andere ingrediënten. Het deeg uitrollen tussen 2 vellen bakpapier en daarna in de vorm schikken en blindbakken (ongeveer 15 minuten op 175°C op de bodem van de oven) Doe de vulling erin en bak nog eens 20 à 30 minuten in het midden van de oven (de baktijd is afhankelijk van welke soort bakvorm je gebruikt, keramisch, glas of metaal, en hoe dik de laag vulling in de taart is.)
- Login om te reageren