Pasta met venkel en citroen

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
handvol Warmoes
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 knollen (met stelen) Venkel
1 teen Look
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

zeste en sap van 1 à 2 citroenen

4el room

400 gr pasta

olijfolie, peper, zout

parmezaan

Recept: 

1. Kook de pasta. Bewaar een kopje kookvocht om je saus smeuïger te maken

2. Snij knol en stelen in blokjes

3. Bak de venkel in olie tot alles gaar is. Voeg look toe en bak nog een paar minuutjes. Voeg de warmoes (of loof van rode biet ;-) ) toe. Roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Giet het sap van de citroen en de room in de pan. Roer de aanbaksels los. Laat de saus indikken (voeg eventueel kookvocht van de pasta toe) en kruid met peper en zout. 

4. Strooi er de parmezaankaas over (indien gewenst)

(uit het kookboek 'Honger')