4 kippenpoten met vel 1 ciabatta (ongeveer 250gr) in stukjes van ter grootte van een duim olijfolie peper en zout 12 dunne plakjes pancetta 4 ansjovisfilets 75 gr parmezaanse kaas (geraspt) 1 volle eetlepel sojaroom het sap van 1 citroen
Verwarm de oven op 200° C.Leg de kippenpoten en de stukjes ciabatta in een passende ovenschotel of braadslee. Strooi er de rozemarijn over, besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng alles door elkaar en zorg er dan voor dat de kippenpoten bovenaan liggen. Zet de schotel 45 minuten in de oven, kip zou dan gaar moeten zijn. Haal de schotel uit de oven en leg de pancetta over de kip en het brood en zet het nog eens 15-20 minuten in de oven om de pancetta krokant te maken. De kippenpoten zijn klaar als je het vlees heel gemakkelijk van de botten kunt trekken. Haal schotel uit de oven en laat het even afkoelen. Stamp knoflook en ansjovis in een vijzel tot pulp. Doe dat in een kom en klop er de parmezaan, room, citroensap en drie keer zoveel olijfolie als citroensap door. Breng op smaak met peper en zout. Trek het vlees van de botten, doe het in grove stukken, net zoals stukjes brood en pancetta. Was de kroppen sla, slinger ze droog, trek de blaadjes los en meng ze met de kip, brood, pancetta en dressing. Smakelijk!
- Login om te reageren