125 gr puy-linzen1 laurierblad
VOOR DE DRESSING:2 tl dijonmosterdfijngeraspte schil van 1 citroen2 el citroensap120 ml koolzaad- of olijfoliesnufje suikerzeezout versgemalen zwarte peper
Spoel de linzen, doe ze in een pot en voeg water toe tot ze net onderstaan.Voeg laurier, ajuin (niet versneden), peterseliesteeltjes toe.Breng aan de kook en laat zachtjes een half uurtje koken (tot de linzen zacht zijn, maar geen puree)Meng alle ingredienten van de dressing tot ze een geheel worden.Laat de linzen goed uitlekken als ze klaar zijn (verwijder de kruiden en de ajuin)Roer er onmiddelijk de helft van de dressing doorheen.Laat afkoelen en breng op smaak met peper, zout, citroensap, snufje suiker (naar wensSnijd boven- en onderkant van de venkelHalveer de knol verticaal en snijd zo dun als je kan reepjes van boven naar onderSchep kleine bergjes linzen op het bord, verdeel hierover de rucola (en eventueel mizuna).Besprenkel met de rest van de dressing en nog wat linzen.
Lekker als voorgerecht of met wat brood bij als lichte lunch.
* gebaseerd op een recept uit het kookboek "Veg!"
- Login om te reageren