400 gr gedroogde spaghetti olijfolie boter 25 gr parmezaanse kaas zwarte peper en zout
Voor de saus: 50 gr boter50 gr bloem 3 dl groentebouillon 3 dl melk 150 gr geraspte cheddar (of andere kaas) en wat extra
Verdeel de bloemkool in roosjes en hak ze fijn. Smelt de boter in een grote braadpan. Fruit look en peterselie ongeveer 2 min en voeg dan de bloemkoolroosjes toe. Roer, leg het deksel op de pan en laat de bloemkool in ca. 8 min zacht worden. Roer de bloem erdoor en voeg in delen de bouillon en melk toe. Roer goed na elke toevoeging om klontjes te voorkomen. Breng de saus langzaam , al roerend aan de kook en laat hem binden. Zout en peper naar believen erbij. Roer de kaas erdoor. Laat die in 2 à 3 min al roerend smelten.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar en laat uitlekken. Stort hem terug in de pan en schud de boter en parmez kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de pasta op voorverwarmde borden, schep er wat suas over en bestrooi met wat extra kaas. Heerlijk!
Tip : heb je meer bloemkool, maak dan best meer saus dan op het recept staat. Pas dan wel je andere ingrediënten aan (niet de hoeveelheid pasta).
- Login om te reageren