500 gr (gedroogde) kikkererwtensnuifje komijnpoeder1 tl tahinpastaenkele druppels sesamoliesnuifje zout
Eventueel doperwten toevoegen: 2/3 kikkererwten, 1/3 erwten
Laat de kikkererwten een nacht weken in ruim koud waterMix of verhak de geweekte kikkererwten.Stoof de ui, look, komijn en peper in neutraal vet (kokosvet of arachideolie)Voeg toe aan de verhakte kikkererwten.Breng op smaak met munt, koriander, tahinpasta, enkele druppels sesamolie en snuifje zout.Mix tot een glad geheel
Eventueel doperwten toevoegen: 2/3 kikkererwten, 1/3 erwten.
Rol balletjes van het deeg en werk af met sesamzaadjes aan buitenkant.
5 min. bakken in de oven(grill) op 180°C of in frietvet op 180°C of kleuren in de pan in kokosvet.
Lekker met een slaatje of tussen een broodje met een yoghurtsausje of zure room.
Smakelijk! Sarah Jane
- Login om te reageren