50 g boter1/4 l groentebouillon2 el bloem1/8 l melk1/8 l witte wijn 200 g smeltkaas150 g gemalen emmentalernootmuskaatpeper en zoutvetstof
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de wortelen en ardappelen in fijne plakjes. Blancheer de groenten (samen) 5 min in licht gezouten water. Laten schrikken en goed laten uitlekken.
Maak een blonde roux met de boter, de bloem, de bouillon, de melk en de wijn; Laat dit op een zacht vuur indikken onder voortdurend roeren en 5 min zachtjes doorkoken. Zet de saus van het vuur en roer er de smeltkaas gelijkmatig onder. Kruid de saus.
Schik de groenten in een lichtjes ingevette ovenschotel, overgiet met de kaassaus en strooi er de gemalen kaas over. Zet 30 à 40 min in een voorverwarmde oven op 200°C.
Smakelijk !
- Login om te reageren