300 g risotto, 50 g boter, 1 dl droge witte wijn, 1 l warme groentebouillon, 2 eetlepels mascarpone, 50 g gemalen kaas (bv. comté), 2 theelepels geraspte, biologische citroenschil, 2 takjes citroenmelisse, peper en zout
Schil de raapjes en snij in 1cm blokjes, snipper de ui fijn.Stoof de raapjes aan in 20 g boter. Kruid ze en zet ze even aan de kant. Fruit in de rest van de boter de uisnippers glazig. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de wijn en laat inkoken. Schenk er een pollepel warme bouillon bij en voeg er de raapjes aan toe. Roer goed om. Laat op een zacht vuur sudderen, tot de vloeistof bijna verdampt is. Schenk er weer wat bouillon bij. Laat weer inkoken. Werk zo verder tot de rijst gaar is. Dat duurt ongeveer 30 minuten, en dan zal ook praktisch alle bouillon opgebruikt zijn. Hak de kervel en de citroenmelisse grof. Voeg de kruiden, de geraspte citroenschil en de gemalen kaas bij de rijst. Schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Login om te reageren