halve kl rasp van citroenschil 1 kl citroensap (naar smaak)olijfoliepeper en zouttakjes citroenthijm om af te werken (kan ook zonder)
Stoof het uitje in wat olijfolie, snij de selder fijn en stoof mee, pers het lookteentje erbij.Eventueel wat bevochtigen en in nog een tien minuten gaar laten worden. Dop ondertussen de tuinbonen en blancheer 1 minuut in gezouten water. Laten schrikken onder koud stromend water. Daarna de witte vellen verwijderen en toevoegen aan de gestoofde selder. Hak de peterselie, schaaf wat zeste van een citroen en voeg een beetje citroensap toe. Alles goed onder elkaar roeren, op smaak brengen met peper en zout en eventueel een extra scheutje olijfolie.
Je kan dit koud eten maar ik heb dit lauw opgesmikkeld met een vers gekookte pelpatat van het veld. Dank u boer Tim wat kan het leven schoon zijn :-)Vivianne
- Login om te reageren