Eenpansgerecht met pastinaak en pompoen (4 p )

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 Pastinaak
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 Aardappel
200g Pompoen
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

30 g boter, 1 el bloem, 4 dl melk, 1/2 tl nootmuskaat, zout en peper, 80 g (1 kopje) broodkruim, 100 g cashewnoten, grof gehakt, 30 g boter

Recept: 

Schil de groenten, snij de pompoen in grotere en de aardappel en pastinaak in kleinere stukken. Kook de groenten in ca 8 min gaar. Laat ze uitlekken en leg  ze in een grote, diepe ovenschaal.

Smelt 30 g  boter in een pan op een laag vuur. Voeg bloem toe, verhit 1 min al roerend. Haal de pan van het vuur, en roer er langzaam de melk door. Laat de saus al roerend aan de kook komen en binden. Nog 1 min koken. Nootmusk, zout en peper toevoegen. Over de groenten gieten.Oven voorverwarmen op 180 grC.

Kruimellaagje : broodkruim en noten mengen, over de groenten strooien en wat klontjes boter opleggen. Bak het gerecht in 30 min goudgeel. Garneer naar wens met tuinkers.