Pompoencurry

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 kg pompoen Pompoen
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 blik cocosmelk, plantaardige olie, 1kl komijnzaad, 1kl mosterdzaad, 1kl fenegriekzaad, 5 citrus blaadjes, 1 kl curcuma of 2 verse curcuma wortels geraspt, peper en zout

Recept: 

snijd de pompoen in stukken.  verhit de olie in een pot en bak hierin de komijn, mosterzaad en fenegriekzaad, zet een deksel op de pot want de mosterdzaadjes zullen poffen.  Voeg dan pompoen stukjes, de citrus blaadjes en de curcuma toe en overgiet met het blik kokosmelk.  Geef het gerecht wat zout en peper mee.  Laat de pompoen op een zacht vuur sudderen tot hij helemaal zacht is.  Je kan het versieren met geroosterde pompoenpitten.  Combineer het met andere warme vegetarische gerechten bijvoorbeeld linzen beignets. (inspiratie voor dit gerecht haalde ik uit Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw.)