KAPUSKA (witte kool op z'n Turks)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 kilo witte kool Witte kool
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 Ajuin
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

500gr gehakt, 3 volle el tomatenpuree, 2 teentje knoflook, wat olijfolie of boter, 1tlsuiker, zout en peper.

 

Recept: 

smelt de boter in een grote pan en voeg gehakt toe, bakt gehakt tot het kleurt,. Snipper de ui en voeg het aan het gehakt toetot het glazig is.  Voeg uitgeperst knoflook,zout en peper.Laat dit 5 min braden. Voeg 2 koppen water toe en laat dit 10 minuten koken.Ondertussen was en snij de kool in dunnen reepjes. Voeg suiker aan gehakt toe, roer en voeg de kool toe. Laat dit 30 minuten koken, roer elke 10 min.(zodat rauwe kool naar bodem gaat en gekookte kool bovenop komt. Klaar. Wij eten dit met rijst.Goed in te vriezen.