300 gram zoete aardappelen, 150 Gr. spekblokjes, 200 Gr feta, 2 rode uien, 5 el ahornsiroop, 2 el geraspte of geconfijte gember, 2 koffielepels komijn, olijfolie. mis je een bepaalde groente, dan kan je van de rest gewoon 400 gram nemen.
Verwarm de oven op 200 graden voor. Schil de pastinaken, wortelen, zoete aardappelen en aardpeer en snij de groenten in lange repen en doe in een ovenschotel. Doe een flinke scheut olijfolie, knoflook, gember en ahornsiroop in een maatbeker en mix fijn. Verdeel over de groenten, strooi de tijm en komijn erover en zet 25 minuten in de oven tot groenten beetgaar zijn. Bak de spekblokjes en uien in een pa'n, laat uitlekken op keukenPapier. Snij de feta in blokjes. Schep spek door de groeten, strooi de feta erover en bak nog 10 a 15 minuten verder. Serveer lauwwarm! Smakelijk!
- Login om te reageren