pompoen-preischotel (2 p)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1/2 grote Prei
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
250g Pompoen
1 el gehakte Peterselie
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

1 el plantaardige margarine, zeezout, witte peper, 2 tl gestampt korianderzaad, 80 g champignons, 1 tl vloeibare honing, 2 tl witte wijnazijn, 2 tl pompoenpitten

Recept: 

Pel en ontpit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 1 tl margarine, fruit de pomoen erin en voeg koriander, peper en zout toe. Zet opzij.

Snijd de prei in schuine stukken en de champ in schijfjes. Doe de resterende margarine in een tweede pan en fruit daarin prei en champ. Meng de pompoen erdoor. Voeg eventueel een beetje water toe en laat afgedekt stoven op een matig vuurtje, 10-15 min.

Breng het gerecht op smaak met de honing en de wijnazijn en bestrooi met pompoenpitten en peterselie voor het opdienen. (Let op: het zijn geen al te ruime porties!)