Velouté van Cantharellen en Aardpeer

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
500Gr Aardpeer
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Grote Ajuin
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 teentje knoflook

800Ml gevogeltebouillon(800ml water en 3 bouillon blokjes kip)

150gr cantharellen(Hanenkammen)

olijfolie

peper en zout

kruidenmix van tijm, laurier en peterselie

Recept: 

*Kuis de Aardperen en snij ze in blokjes(niet schillen)

*Pel de Ui en snij in schijfjes.

*Kuis de cantharellen en snij de uiteindjes van de steeltjes eraf.

*Stoof de Aardpeer samen met de ajuin glazig in de olijfolie.

*Voeg de Cantharellen toe en laat even mee bakken.

*Bevochtig alles met de bouillion en voeg de kruidenmix toe en de knoflook.

*laat alles 25min sudderen.

*Mix de Soep zeer grondig en doe ze door een fijne zeef.

*Bijkruiden met peper en zout naar smaak.