pastinaakpuree (met paprika en prosciutto)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 kg jonge Pastinaak
1 rode Paprika
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

4 dunne plakken prosciutto, 60 g boter, 3,75 dl kippenbouillon

Recept: 

Snijd de paprika in vieren. Verwijder zaad en lijsten. besmeer ze met een beetje olie en leg ze onder de grill met het vel naar boven. Als ze zwart  beginnen te worden ,uit de oven halen en in een papieren of plastic zakje doen. 10 min laten liggen en dan vel van de paprika verwijderen. In dunne reepjes snijden. Gril de ham tot de plakjes knapperig zijn, breek ze in stukjes en voeg bij de paprika.

Schil de pastinaken, snijd ze in stukjes en doe ze in de bouillon, met deksel op de pan. 15 min koken tot ze gaar zijn. Afgieten. Met 60 g boter pureren. Roer er 3 el room door (naar keuze), zout en peper. Doe de puree in een schaal en garneer met de paprika en prosciutto.

Lekker bij geroosterd lamsvlees of kalfslapjes.